Idag den 8 juni blev jag uppmärksammad på min första recension på Adlibris, se nedan:

Kundbetyg ***** baserat på 1 recension.

MAN BLIR GLAD  AV ATT LÄSA DENNA BOK

Lenn Kåsören är ett bra namn för denna författare. Han är verkligen en observant och underhållande kåsör. Han skriver roligt och träffsäkert och man får sig flera tankeställare. Det märks att Lenn Kåsören har en lång erfarenhet både av att röra sig i alla möjliga sorters miljöer och att iaktta människor och skeenden på ett synnerligen effektivt sätt. Lägg till detta att han har en förmåga att återberätta det han har sett på oerhört roligt sätt. "I NÄR och FJÄRRAN" är en bok som jag verkligen tycker är värd att läsa. Man blir glad.
av Holger, 2013-06-07
December 2013

Fick ett läsarmejl: ... "jag hoppade över de sista novellerna i nobelpristagaren, letade upp lite bra musik på Spotify, tände ett ljus och hade en helkväll med " i När och Fjärran"  
OCH vilken kväll!! .
Så roligt jag hade!
Kåserierna är så härligt skrivna med ditt sätt att självironiskt se på omvärlden och att leka med orden och dess ofta dubbla betydelse, detta passade mig!
Tack tack och fortsätt att skriva!"

Klart att man blir glad över en sådan respons! När sändare och mottagare har samma inställning fungerar kommunikationen som allra bäst - såväl mentalt som tekniskt.
Ur lektörsutlåtandet

Helhetsintryck

Manuset är en samling av korta texter företrädesvis skrivna i en kåserande stil. Innehållet – som berör allt från vardagliga ting till kulturkrockar, och ofta presenteras med en stor portion humor – i kombination med en något högdragen språkstil, balanserar perfekt och leder till en oerhört angenäm läsupplevelse. Personligen skrattade jag högt i min ensamhet vid flera tillfällen!

Lennart har en enastående förmåga att delge erfarenheter och reflektioner i en berättarform som lyfter texten till oanade höjder. Och där, uppifrån ett fågelperspektiv, kan vi med ett leende titta ner på våra egna tillkortakommanden. Så fungerar humor när den är som allra bäst!

Språket är i princip oförvitligt; väl valda ord och formuleringar rinner som porlande vårbäckar från pärm till pärm.

Det går att indela texterna i fyra olika kategorier: Personliga fadäser, Samhällskritiska parodier, Vardagsbetraktelser och Kulturkrockar. I flera av berättelserna rör sig författaren lätt och ledigt över gränserna – finns oftast inslag av personliga upplevelser som författaren med säker hand ”kryddar” texterna med i god kåserande anda.

Lennart har utvecklat ett språkbruk och en personlig stil som balanserar innehållet utomordentligt. Ju dråpligare en situation, desto korrektare – på gränsen till högdragen – språkstil. Formuleringarna är ofta underfundiga och slutklämmen har knorr på svansen.

Just den personliga touchen gör att texterna också upplevs som allmängiltiga. Läsaren kan med lätthet identifiera sig med ”jaget” och de situationer denne råkar ut för – det uppkommer därför omedelbart en framåtrörelse; en nyfikenhet att läsa vidare.

När humor är som bäst skrattar publiken/läsaren åt sina egna tillkortakommanden. Lennart lyckas med bravur att uppnå detta konststycke! Manuset är ett av de roligaste jag läst på mycket länge! Vissa texter är sanslöst humoristiska och exempel på detta är: ”Konsten att baka en russinkaka”, ”Pappa vet bäst” för att inte nämna den vansinnigt roliga ”Solkräm och jordgubbar”.

"När jag tömde ut mina askar på köksbordet hemma flöt det (ibland bokstavligen talat) en aldrig sinande ström av jordgubbar."

Kan den girighet som flyger på oss alla i självplockandets timme, beskrivas bättre än så här?

Skribenten experimenterar oupphörligt med språkets möjligheter och tar många gånger ut svängarna ordentligt, vilket leder till en strålande berättarkonst!